Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чеська благодійна організація започатковує проєкт фінансової підтримки ВПО: сім’ям компенсуватимуть витрати за оренду житла

Дата: 27.12.2022 13:22
Кількість переглядів: 223

Фото без опису​​​​​​Учора заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з координаторами чеської гуманітарної організації «Людина у біді» Антоном Чепурко та Тетяною Бахмет, аби обговорити можливості для сприяння благодійникам у реалізації ними на Прикарпатті нового проєкту з компенсації витрат за оренду житла сім’ям переселенців.

Як зауважив  Антон Чепурко, для цього впродовж жовтня-листопада поточного року представники організації «Людина у біді» вивчали питання надання грошової допомоги для покриття потреб на оренду житла внутрішньо переміщеним особам, спілкувалися з мешканцями прихистків, проводили аналіз ринку нерухомості та цін на оренду житла. Відтак було вирішено започаткувати програму з надання компенсації витрат за оренду житла впродовж шести місяців для родин ВПО, які проживають в нашій області.

Фото без опису

Проект пілотний. Програма розрахована тільки для родин переселенців чисельністю від трьох осіб. За словами координаторів проекту, наразі тільки 50 сімей ВПО зможуть скористатися програмою. Якщо ж люди будуть зацікавлені у такій підтримці, то надалі проєкт може продовжуватися.

Організацією окреслені й критерії відбору бенефіціарів, які отримуватимуть допомогу. Це ВПО, які проживали на території громад, розташованих в районах проведення воєнних дій або які перебувають в тимчасовій окупації, у яких внаслідок бойових дій частково постраждало або повністю зруйноване власне житло, які проживають в незадовільних умовах, які знаходяться під загрозою виселення з місця компактного проживання. Відібрані сім’ї отримають кошти уже в січні-лютому 2023 року.

Своє чергою Людмила Сірко зазначила, що такий проект не тільки дозволить забезпечити більше вільних місць у шелтерах, адже до області продовжують прибувати люди зі Сходу та Півдня України, це мотивуватиме переселенців шукати собі житло, а в подальшому – роботу.

«У багатьох внутрішньо переміщених людей власне житло пошкоджене або взагалі зруйноване, іноді повертатися немає куди. Тому ініціатива організації «Людина у біді» може стати шансом для переселенців працевлаштуватися і можливо осісти на Прикарпатті», – сказала посадовиця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора