Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попри війну працюємо, – Офіс децентралізації Івано-Франківської ОДА

Дата: 28.12.2022 14:20
Кількість переглядів: 150

Для управління «Офіс децентралізації», підрозділу департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, 2022 рік був насичений різноманітними заходами, які вдалося втілити у життя, супроводжувався цікавими подіями та реалізованими планами і проєктами.

Офіс децентралізації став комунікаційним майданчиком, де створено можливості для проведення нарад, консультацій для представників територіальних громад області.

В умовах воєнного стану та обмежених ресурсів бюджету пріоритетним стало залучення міжнародної технічної допомоги, грантів, благодійної допомоги для підтримки малого та середнього бізнесу, сприяння експортній діяльності, забезпечення доступності адміністративних, освітніх, медичних та соціальних послуг.

Як зазначають в Офісі децентралізації, цього року реалізовано проєкти ПРООН «Місцеве соціально-економічне відновлення» та «Посилення стійкості громад в Івано-Франківській області – фаза ІІ», у рамках яких підтримано 63 ініціативи громад, зокрема, у сфері доступу до адміністративних послуг – 29, у сфері медицини – 17, у сфері освіти – 13, у сфері туризму – 2, по одному проєкту впроваджено у сфері підтримки малого і середнього бізнесу та громадської безпеки.

Залучено грантові кошти та реалізовано проєкт у співпраці з ПРООН «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», за рахунок якого надано 20 грантів для підтримки бізнесу в області.

У даний час здійснюється супровід трьох проєктів міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром яких виступає облдержадміністрація:

  • «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку (ЦСР)». Бюджет проєкту – 300 тис. євро;
  • «Посилення стійкості громад в регіонах України». Бюджет проєкту – 6 млн дол. США;
  • «Нова економіка Івано-Франківська (НЕФ) – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності в Івано-Франківську». Бюджет проєкту – 1,2 млн. євро.

Зрештою розроблено проєкт програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2023 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора