Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для допомоги військовим минулого року у рамках програм виділили понад 22 мільйони гривень

Дата: 05.01.2023 10:55
Кількість переглядів: 155

Фото без описуЗ метою забезпечення на території області заходів мобілізаційної підготовки, організації та виконання завдань територіальної оборони області за ініціативи Івано-Франківської обласної державної адміністрації було прийнято дві програми. Йдеться про регіональну цільову програму надання шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичного виховання молоді на 2021-2025 роки та програму проведення забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на 2018-2022 роки, які затверджені рішеннями Івано-Франківської обласної ради. На виконання заходів даних програм виділено 22 млн. 98 тис. грн.

Про це під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук та голови обласної ради Олександра Сича  з командирами військових частин розповів заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин. 

«З часу повномасштабного вторгнення військ рф на територію України і по сьогоднішній день на адресу Івано-Франківської обласної військової адміністрації надійшло і продовжують надходити численні звернення від різних військових частин, дислокованих на території області щодо допомоги у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення. Це і речове майно, комп’ютерна та оргтехніка, засоби зв’язку, господарські та будівельні матеріали, формений однострій та його елементи тощо. Ми стараємося оперативно все опрацьовувати та забезпечувати потреби у  найкоротші терміни», - зазначив Віталій Ільчишин.   

За словами посадовця, станом на тридцяте грудня, завдяки програм вдалося придбати та передати матеріальні цінності на загальну суму 18 748 302,00 грн. 

За кошти субвенцій придбано комп’ютерну техніку, офісне обладнання та відеоспостереження. За кошти резервного фонду для Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки придбано радіостанції Motorola на суму 1499242,73 грн. 

На кінець минулого року обласною військовою адміністрацією для потреб військових частин області передано 10 позашляховиків підвищеної прохідності, 3 мобільні банно-пральні комплекси для наших бійців на передову. Ці комплекси забезпечують доступ до гарячої води навіть у польових умовах, адже вони можуть працювати як від генератора, так і від нагрівання альтернативними видами палива. Такі ж комплекси передали районні військові адміністрації. Окрім цього,  обласною військовою адміністрацією та її структурними підрозділами на потреби ЗСУ перераховано кошти утримані  із заробітної плати на загальну суму 1108764,40 грн. А за підсумками благодійного аукціону на підтримку Збройних сил України, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією виручено кошти на суму 3 182 555,0 гривень. Від благодійників надійшло внесків  на суму 582 750,00 грн. Загальна кількість зібраних коштів складає 3 765 305 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора