Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма взяла участь у відзначенні 100-річного ювілею Мирослава Симчича

Дата: 05.01.2023 16:31
Кількість переглядів: 212

Фото без опису
Сьогодні, 5 січня 2023 року голова Косівської районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма взяла участь у відзначенні поважного 100-річного ювілею видатного українського військового та громадського діяча, сотенного УПА, незламного політв’язеня, кавалера орденів «Свободи» та «За заслуги» Мирослава Симчича.

Фото без описуЦього року Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославу Васильовичу Симчичу звання "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота Зірка". Мирослав Симчич -  почесний громадянин міста Коломиї, міста Львова та села Космач.

Народився наш земляк у селі Вижній Березів Коломийського повіту (зараз Косівський район).

Фото без описуЩе у 1941 року вступив до юнацької мережі ОУН, згодом очолював Березівську сотню УПА, брав участь у великій кількості боїв, серед яких найвідомішою стала Космацька битва, здійснив чимало рейдів територією України. За участь в УПА на 25 років був позбавлений волі. Дивом вижив у жахливих умовах етапів і концтаборів. Звільнений у 1985 році. Всього відбув в ув’язненні 32 роки, 6 місяців і 3 дні. Він єдиний із повстанців, кому ще за життя встановили пам’ятник.

Фото без описуМирослав Симчич - це символ сили, патріотизму, відданості, боротьби, незламності. Він  жива легенда, яка сьогодні надихає наших воїнів на боротьбу за рідну землю.

Фото без описуЗ словами вдячності виступила голова Косівської районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма:

Фото без опису«Від щирого серця вітаємо Вас з таким поважним 100-річним ювілеєм! Ви прожили ціле століття і змогли показати всім приклад честі, щедрості, чесності, наполегливості, витримки та відданості. Ми вклоняємося Вашій життєвій мудрості та багатому досвіду. Бажаємо Вам міцного здоров'я, приємних  спогадів з посмішкою, благополучних днів з любов’ю і радістю, спокою на  душі, а найголовніше - мирного неба над головою.

Слава нашим Героям! Слава Україні!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора