Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вберегти житло: прикарпатські поліцейські застерігають мешканців від квартирних злодіїв

Дата: 06.01.2023 14:16
Кількість переглядів: 158

Зимові свята для зловмисників – гарячий сезон. Ризики квартирних крадіжок у цю пору значно збільшуються. Тож поліція Прикарпаття застерігає мешканців від квартирних злодіїв. А також дають рекомендації як не стати їх жертвою. 

Зазіхають на майно людей як місцеві злодії, так і приїжджі «гастролери». Зазвичай, вони відстежують час, коли помешкання залишається без господарів. 

Злодії, як правило, потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки шляхом пошкоджень замків, злому вхідних дверей,  віджиму пластикових вікон, тощо. Ретельно все закривайте, якщо плануєте покидати власну оселю. Також, щоб уникнути крадіжки, треба бути особливо обережним при спілкуванні з незнайомцями. Ні в якому разі не відчиняйте їм двері. 

Поліцейські також рекомендують:  

 - Не афішуйте свої переміщення у соціальних мережах. Адже більшість злодіїв відстежують перебування своїх жертв саме через інтернет. Виїжджаєте до родичів – не розповідайте про це без потреби. 

 - Не економте на придбанні хорошого замка, адже саме він стане першою перешкодою для зловмисників.

 - Не зберігайте ключі від квартири разом із документами.

 - Не зберігайте ключі від квартири разом із документами. Загубивши ключі, негайно замініть замки, а також зміцніть двері додатковими засувами. 

- Попросіть родичів чи сусідів регулярно наглядати за вашою оселею.

- Але якщо ви все ж таки стали жертвою квартирних злодіїв, терміново викликайте поліцію. Чим швидше ви це зробите, тим більша ймовірність затримати зловмисників.

if.npu.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора