Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у Божественній Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав

Дата: 10.01.2023 13:43
Кількість переглядів: 118

Фото без опису
Сьогодні, 9 січня, в храмі Різдва Христового УГКЦ в місті Галич відбулася Божественна Літургія, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

У спільній молитві за мир в Україні молилися голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, представники духовенства, керівництво району та чисельна громада міста.

Фото без опису
Зазначимо, що з архіпастирським візитом древнє місто Галич Блаженніший Святослав відвідав у рамках святкування 1125 років з часу першої згадки про одне з найдавніших міст України, столицю Галицько-Волинської держави.

Варто додати, що перед початком проведення Літургії відбулося освячення нової ікони з мозаїки Різдва Христового, а вже під час богослужіння провели чин поставлення двох нових дияконів.

Фото без опису
«Цьогоріч, коли на долю українського народу випало випробування відзначати одне з найвеличніших свят року під час страшної війни, ми, як ніколи, віримо у диво та справедливість. Переконана, що всі наші щирі молитви до Господа Бога допомагають нашим захисникам та захисницям щоденно виконувати свій громадянський обов’язок та стояти на варті нашого з вами спокою. Тільки віра у Всевишнього отця та його благословення дають нам сили справлятися з усіма страшними втратами, яких щоденно зазнають українці, – зазначила Світлана Онищук. – Враховуючи історичне і культурне значення Княжого Галича, це місто є справжнім прикладом того, заради чого ми виборюємо свою незалежність та повертаємо територіальну цілісність України».

Звертаючись до парафіян, Блаженніший Святослав акцентував увагу на тому, що 2023 рік, стане роком нашої Перемоги. А те, що Галич відзначатиме цьогоріч ювілей, тільки посилить радість від здобутих успіхів.

Фото без опису
«Саме Галич у всі часи був П’ємонтом державності Русі-України. У ХІV cтолітті, коли Київ втратив свою гегемонію, Галич став центром політичного, економічного та духовного життя держави. В ім’я наших славних предків галицьких князів: Володимирка Володаревича, Ярослава Осмомисла, Романа Мстиславовича, короля Галицького Данила Романовича, котрі століттями об’єднували, розбудовували та боронили від ворогів наші землі, нашу державу – ми, їх нащадки, маємо зберегти і примножити славу княжого Галича», – додав Глава УГКЦ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора