Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фермерські господарства області – виробники гуцульської коров’ячої бринзі зможуть отримати гранти у рамках фінансової допомоги Європейського Союзу

Дата: 12.01.2023 11:13
Кількість переглядів: 161

Фото без опису
Європейський Союз надасть 15,5 млн дол. США допомоги українським сільським домогосподарствам, дрібним фермерам та малим сільськогосподарським підприємствам, у межах проєкту, що реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). Проєкт спрямований на подолання збоїв в аграрному секторі, спричинених війною, зокрема підтримку функціонування, зміцнення та посилення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах, а також їхню адаптацію до умов воєнного часу.

Проєкт спрямують на підтримку виробників Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей через надання відповідних грантів для інвестицій на рівні фермерських господарств та ланцюжків доданої вартості у поєднанні з наданням дорадчих послуг і консультацій.

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, програма інвестиційної підтримки запроваджуватиметься через Державний аграрний реєстр України (ДАР), гранти надаватимуть, починаючи з березня 2023 року сільськогосподарським виробникам та сільськогосподарським підприємствам у ланцюжку доданої вартості в Івано-Франківській області, зокрема, на гуцульську коров’ячу бриндзю (захищене найменування походження (PDO)).

Гранти розміром від 1 тис. до 25 тис. дол. США надаватимуть в українській гривні за актуальним обмінним курсом, а отримувачі допомоги повинні будуть зробити внесок у фінансування запропонованої інвестиції. Конкретні критерії відповідності та відбору, а також вимоги оприлюднять незабаром у межах комунікаційної кампанії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора