Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головні події Івано-Франківщини за тиждень, що минув

Дата: 16.01.2023 11:26
Кількість переглядів: 119


За минулий тиждень на Прикарпаття прибуло 14 внутрішньо переміщених людей.

Упродовж тижня 1 раз лунала сирена повітряної тривоги. У суботу, 14 січня, росія завдала чергової масованої ракетної атаки по території України. На жаль, були влучання по об‘єкту енергетичної інфраструктури у нашій області. На місці удару виникла пожежа, яку рятувальники ліквідували. Постраждалих немає. Разом з тим успішно спрацювали і сили ППО, які під час тривоги збили дві російські ракети.

У межах чергового обміну полоненими звільнено два військовослужбовці з Прикарпаття - Богдан Слободян та Володимир Рихлик. А загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну додому повернулися 16 прикарпатців.

Із архипастирським візитом Прикарпаття відвідав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. З цієї нагоди в одному із храмів Галича, яке цьогоріч відзначатиме 1125 років з часу першої писемної згадки, відбулася літургія, на якій побувала голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відзначив бійців нашої «коломийської десятки» нагородами за стійкість.

Очільниця Прикарпаття разом із головою обласної ради Олександром Сичем взяла участь у штабному тренуванні органів управління територіальної підсистеми цивільного захисту, її ланок та служб щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків. Керівники області оглянути нову техніку, яку отримало ГУ ДСНС в області, і переконалися, що у випадку виникнення будь-якої надзвичайної ситуації рятувальники зможуть подолати наслідки негоди та надати всю необхідну допомогу постраждалим людям.

Світлана Онищук передати представнику Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в ОДА Миколі Макару Почесну грамоту Кабінету Міністрів України. Керівниця області подякувала йому за щоденну роботу задля допомоги людям з інвалідністю, військовим, котрі потребують повноцінної та комплексної реабілітації.

Івано-Франківська ОВА перевела на бюджетну форму навчання 25 студентів-контрактників. Це наші захисники, їхні діти, а також внутрішньо переміщена людина. Усі 25 студентів здобуватимуть освіту у фахових коледжах.

ЦНАПи Івано-Франківськівщини – на другому місці в Україні за результатами оцінки рівня задоволеності відвідувачів.

У день св. Василя Світлана Онищук побувала на богослужінні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, привітала парафіяльну громаду з Різдвом Христовим та побажала, щоб прийдешній рік виправдав усі наші добрі надії та прагнення, приніс достаток і добробут нашим родинам, а мир та спокій запанували на українській землі. Зазначимо, що для підтримки прикарпатських Захисників та Захисниць у соборі започаткували благодійний фестиваль "Різдво нескореної України". Вилучені кошти спрямують на придбання банно-прального комплексу.

Минулого тижня 10 авто передали районні військові адміністрації на фронт.

12 бойлерів ємністю 100 л отримали 6 місцевих та 6 евакуйованих дитячих будинків сімейного типу. Допомога надійшла у межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора