Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держприкордонслужба щодо ситуації в пунктах пропуску на західному кордоні

Дата: 16.01.2023 11:28
Кількість переглядів: 141

Фото без опису
Станом на 09:30 16 січня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють у штатному режимі.

Впродовж минулої доби накопичення з легковиків на виїзд з України спостерігались майже в усіх пунктах пропуску, найбільше у «Шегинях», «Краківці» та «Устилузі». Поряд з цим, кількість громадян, які в’їжджають в Україну перевищила кількість тих, які виїжджають.

Сьогодні вранці лише перед «Устилугом» зупинилось близько 20 легковиків. На в’їзд в Україну у «Шегинях» очікує 20 автомобілів.

За попередню добу, традиційно вночі, зафіксовано накопичення  на виїзд до Польщі автобусів у «Краківці», «Раві-Руській», «Грушеві» та найбільше у «Шегинях».

Сьогодні вранці черги з автобусів відсутні в обох напрямках.

Нагадаємо, що перетин кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску та працівників відповідних служб суміжної сторони.

Також рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

Інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можна простежити за посиланням https://cutt.ly/6K62Hi1.

Загалом за минулу добу 15 січня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 76 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули 37 тисяч осіб. 24 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. До України за минулу добу прослідували 39 тисяч осіб, 36 тисяч з них –  громадяни України.

Оформлено 80 вантажівок з гуманітарною допомогою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора