Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко обговорила з представниками благодійної організації «СОС Дитячі містечка «Україна» реалізацію проєктів підтримки ВПО на Прикарпатті

Дата: 19.01.2023 13:51
Кількість переглядів: 209

Фото без опису
Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко,  директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб Ростислав Микитюк зустрілися із представниками благодійної організації «СОС Дитячі містечка «Україна». Під час зустрічі йшлося про соціальний захист, підтримку внутрішньо переміщених людей,  дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, діток, які виховуються у прийомних сім’ях, та напрацювання важливих аспектів подальшої реалізації проєктів, які реалізовуються благодійною організацією «СОС Дитячі містечка «Україна» на Прикарпатті.

Людмила Сірко подякувала представникам організації за допомогу у наданні гуманітарної допомоги для переселенців.  

«Обласна військова адміністрація налагодила співпрацю з благодійними організаціями задля забезпечення переселенців усім необхідним. Працюючи із благодійниками, ми щодня вивчаємо потреби ВПО, які проживають у кожній територіальній громаді. Наші гуманітарні партнери реалізовують важливі проєкти їх підтримки на Прикарпатті», - зауважила посадовиця.

Йшлося про здійснення гуманітарного супроводу «СОС Дитячі містечка «Україна» внутрішньо переміщених сімей, сімей, які виховують прийомних дітей,  надання допомоги щодо оплати оренди житла для дитячих будинків сімейного типу, забезпечення побутовою технікою,  приладдям для навчання онлайн та надання спальних наборів, засобів гігієни тощо.

Фото без опису

Додамо, що ця організація також спрямувала зусилля на облаштування сенсорних кімнат в Івано-Франківській дитячій клінічній лікарні та центрі «Дивосвіт», здійснила ремонт центру матері й дитини у селі Березівка Івано-Франківського району та долучилася до забезпечення соціальних закладів області  генераторами, створення дитячих ігрових кімнат, харчоблоків, ресурсних просторів та санвузлів у прихистках для ВПО.

За її підтримки обласним центром  соціальних служб проводяться навчальні семінари з питань розвитку сімейних форм виховання, соціальної роботи та раннього втручання.

Людмила Сірко подякувала представникам благодійної організації «СОС Дитячі містечка Україна» за ініціативи щодо  допомоги  ВПО, зокрема й дітям переселенців, зауваживши, що завдяки цій допомозі створюються всі умови для ефективної допомоги усім потребуючим. 

До слова, благодійна організація «СОС Дитячі містечка «Україна» розпочала свою діяльність у 2003 році. Її головною місією є запобігання сирітству в Україні, розвиток сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримка молоді, яка виходить з-під опіки. Ця організація є членом міжнародної федерації SOS Children’sVillagesInternational (SOS Kinderdorf) і працює відповідно до Конвенції ООН про права дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора