Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання голови Косівської райдержадміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми із Днем Соборності України

Дата: 22.01.2023 09:41
Кількість переглядів: 161

Фото без опису
Шановні краяни!

Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності України. У цей день 1919 року Актом Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік відбулося об’єднання українських земель в єдину державу. Ця подія стала основоположною для українського державотворення, а Акт злуки попри свою декларативність увійшов до нашої історії, як найважливіший крок, що у майбутньому послужить проголошенню Незалежності України у 1991 році.
В українській мові “соборність” означає єдність, цілісність та неподільність. І ми бачимо, що в цей нелегкий для нашої держави час, час коли ворог прийшов з війною на нашу землю, ми всеціло виконуємо значення цього слова. Україна була і залишається соборною державою, а її народ єдиний у  своїй боротьбі проти московського окупанта. Тож нехай цей день утвердить нас в єдності, вірі та патріотизмі і додасть кожному наснаги до боротьби і праці задля перемоги, блага, розбудови та процвітання нашої української держави.
Слава Україні!

З повагою
голова Косівської райдержадміністрації – 
начальник районної військової адміністрації 
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора