Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Вивчаю - не чекаю»: застосунок допоможе учням початкових класів вивчати українську мову та читання в ігровій формі

Дата: 25.01.2023 10:47
Кількість переглядів: 159


Вчора, 24 січня, за участю генерального директора директорату цифрової трансформації МОН України Дмитра Завгороднього відбулася презентація оновленої версії застосунку «Вивчаю – не чекаю», яка дозволяє вивчати українську мову та читання в ігровій формі.

 

Проєкт «Вивчаю — не чекаю» створений за сприяння МОН громадською спілкою «Освіторія» спільно з міжнародною організацією «War Child Holland».

У застосунку доступні перші уроки, які відповідають державній програмі початкової школи та стандартам НУШ. Тож усі учасники освітнього процесу, вчителі та школярі 1-4 класів, можуть завантажувати додаток, щоб опановувати новий матеріал.

«Станом на 24 січня 2023 року зруйновано та пошкоджено 3 051 заклад освіти України. Також з урахуванням безпекової ситуації значна кількість шкіл в Україні продовжують працювати виключно онлайн – 4363 з майже 13 тис. закладів. Тобто понад 1.6 млн учнів навчається у дистанційному форматі. Щоб освітній процес тривав для кожного здобувача освіти, спільно з партнерами продовжуємо створювати якісний та доступний цифровий контент, який відповідає державним стандартам, а також є цікавим та інтерактивним інструментом для дітей. Для учнів початкових класів має бути особливий формат, на відміну від середньої та старшої школи, які мають доступ до контенту в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Тож тепер застосунок «Вивчаю – не чекаю» навчає не тільки математики, а й української мови – зазначив Дмитро Завгородній.

У застосунок додані твори близько 20 сучасних українських письменників: Зірка Мензатюк, Катерина Міхаліцина, Сашко Дерманський, Таня Стус та інші. Нові уроки будуть додаватися протягом року, а разом з ними і додаткові твори інших авторів.

Оновлена версія «Вивчаю – не чекаю» доступна на App Store та Google Play. Завантажити можна як на смартфон, так і на планшет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора