Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

40 відсотків жителів Івано-Франківщини вакцинувалися від COVID-19 двома дозами

Дата: 27.01.2023 08:28
Кількість переглядів: 196

Фото без опису
Про вакцинацію, наявні в Україні вакцини, їхню кількість, можливість поєднання вакцинації дітей від коронавірусу з Національним календарем щеплень говорили під час онлайн-вебінару «Вакцинація проти COVID-19», в якому взяли участь директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та головний спеціаліст з організації первинної медико-санітарної допомоги департаменту Юлія Монюк.

У профільному департаменті ОДА також нагадують, що вакцинація є єдиним надійним, безпечним та ефективним методом вберегтися від важкого перебігу та летальних випадків від коронавірусної хвороби. Наразі в області проти цієї недуги доступні вакцини CoronaVac та Pfizer усіх різновидів, у тому числі для щеплення дітей віком 5-11 років.

На території Івано-Франківщини діють три центри масової вакцинації населення та 121 пункт щеплення. На сьогодні двома дозами провакциновано близько 40% населення області, що є недостатнім для формування колективного імунітету. Тому фахівці закликають не зволікати з імунопрофілактикою, а отримати щеплення першою, другою та двома бустерними дозами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора