Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Косівської райдержадміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми з нагоди Деня пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2023 08:00
Кількість переглядів: 252

Фото без опису
Шановні краяни!

29 січня Україна вшановує пам’ять героїв битви під Крутами. Ця битва одна з трагічних і водночас легендарних сторінок історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Завдяки звитязі та сміливості наших воїнів більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні. Це дало змогу укласти Брестський мир між УНР та державами Четвертного Союзу. Цим документом Україна визнавалася самостійною державою із західним кордоном, що існував між Австро - Угорщиною та Росією до 1914 року. 
У цьому бою  4-тисячному більшовицькому війську протистояло  300 бійців студентського куреня, 250 першої української військової школи та 40 гаймадаків. Більшість з них загинуло, а 27 студентів що потрапили у полон були розстрілянні більшовиками. Наймолодшому з них було лише 16 років.
Жертовність і героїзм воїнів, що загинули під Крутами вражає. Вони надихали і надихають  захисників нашої землі, які починаючи з 2014 року і до сьогодні мужньо стоять на захисті нашої рідної землі проти тієї ж московської орди, яка з війною прийшла, щоб знищити і загарбати Українську Державу.
 Тож нехай буде вічна слава і пам’ять тим, хто не шкодував і не шкодує свого життя та поклав свої голови за волю і незалежність своєї держави. Якщо ми маємо таких мужніх героїв, нас нездолає ніякий ворог, бо ми незламні!
Слава Україні!
Героям Слава!

З повагою
голова Косівської райдержадміністрації – 
начальник районної військової адміністрації 
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора