Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З приводу смерті Дмитра Васильовича Павличка

Дата: 30.01.2023 06:32
Кількість переглядів: 185

Фото без описуКолектив працівників Косівської районної державної адміністрації висловлює найщиріші співчуття родині та близьким з приводу непоправної втрати – смерті Дмитра Васильовича Павличка українського поета, перекладача, літературного критика, громадсько-політичного діяча. 

Важко знайти такі слова, які б змогли полегшити душевну біль від втрати рідної людини… Царство Небесне та земля покійному пухом. Розділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи. Вічна пам’ять…

Сьогодні, 29 січня, на 94-році життя помер Дмитро Васильович Павличко — український поет, перекладач, літературний критик, публіцист, шістдесятник, громадсько-політичний діяч, Герой України. Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого IV, V ступеня, ордена «За заслуги» III ступеня, ордена Свободи, лавреат Національної премії імені Тараса Шевченка.

Дмитро Павличко народився,  у мальовничому гірському селі Стопчатові.

Саме цьому талановитому автору належать слова відомої у всій Україні і далеко за її межами  пісні «Два кольори», яка є символом безмежної любові до свого роду та Батьківщини.

Нащадки пам’ятатимуть Дмитра Павличка як людину, котра долучилася до створення громадсько-політичної оргінізації «Народний рух України», що відіграла одну з ключових ролей у відновленні Незалежності України у 1991 році. А ще як народного депутата, професора НаУКМА, посла України в Словаччині та Польщі, першого голову Товариства української мови імені Тараса Шевченка та голову Української всесвітньої координаційної ради. 

Світла пам’ять Дмитру Павличку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора