Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківській ОВА обговорювали Спеціальну доповідь Уповноваженого з прав людини про стан реалізації національного превентивного механізму

Дата: 03.02.2023 15:45
Кількість переглядів: 199

Фото без опису
Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася зустріч із Представницею Офісу Уповноваженого в Івано-Франківській області Євгенією Мнишенко та головним спеціалістом відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилою Непийводою, де обговорювали питання стану реалізації національного превентивного механізму.

Захід відбувся за участю керівників та фахівців обласної військової адміністрації, комунальних закладів системи соціального захисту населення, служби справах дітей, працівників системи охорони здоров’я, Держпродспоживслужби та надавачів соціальних послуг недержавного сектору області.

Людмила Сірко своєму виступі ознайомила учасників заходу з основними напрямками роботи обласної військової адміністрації щодо соціального захисту прикарпатців, зокрема й тих, які потребують особливого догляду та медико-соціальної підтримки. Також зосередила увагу на наданні необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям.

«На сьогодні важливим є виконання вимог чинного законодавства щодо діяльності надавачів соціальних послуг та здійснення оцінки їх якості. Щоденно ми спілкуємося із міжнародними донорами, органами місцевого самоврядування, волонтерами задля вирішення питань щодо забезпечення необхідною допомогою, засобами гігієни, продуктами харчування та медичними препаратами осіб з інвалідністю, важкохворих пацієнтів, людей пенсійного віку та загалом усіх, хто потребує соціальної підтримки. Разом із благодійниками ми також працюємо, вирішуючи проблемні питання біженців», – зауважила Людмила Сірко.

Під час наради Євгенія Мнишенко та Людмила Непийвода розповіли про надання соціальних послуг у закладах системи соціального захисту населення області та необхідність вжиття заходів щодо покращення умов проживання підопічних за результатами моніторингових візитів.

Обговорювали питання порушення прав людини, які зазначені у Спеціальній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, пропозиції стосовно поліпшення діяльності у сфері захисту прав і свобод людини, громадянина щодо попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, види поводження та покарання.

Важливим є й дотримання надавачами соціальних послуг відповідних державних стандартів стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності.

Фахівці обласної військової адміністрації, керівники інтернатних закладів області також обговорили ряд питань щодо надання соціальної послуги стаціонарного догляду.

Підсумовуючи обговорення, Людмила Сірко акцентувала увагу на доцільності впровадження напрацювань, які запропоновані у Спеціальній доповіді, та підкреслила необхідність врахування висловлених рекомендацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора