Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко провела нараду із керівниками профільних структурних підрозділів обласної військової адміністрації

Дата: 06.02.2023 15:15
Кількість переглядів: 133

Фото без опису
Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада з керівниками профільних структурних підрозділів ОДА, а також територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. У ході наради підсумували результати роботи за попередній тиждень та окреслено заходи на найближчий період.

«Важливим є надання необхідних реабілітаційних послуг у медичних закладах. Опрацьовується питання щодо створення госпітального округу. Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів, які поділятимуться на кластери, що своєю чергою зосередить високоспеціалізовані медичні послуги в потужніших лікарнях, які відповідають всім вимогам та матимуть все необхідне обладнання для діагностики та лікування», - зауважила Людмила Сірко.

Під час наради йшлося й про соціально-психологічну підтримку  військовослужбовців, родин загиблих під час війни, забезпечення прикарпатців та ВПО необхідними медикаментами.

Важливе питанням, яке було обговорено на нараді, -  призначення та виплати пенсій, наповнення бюджету Пенсійного фонду України, робота сервісних центрів щодо виконання функцій з прийняття заяв від одержувачів субсидій, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, перерахунки пенсій, обслуговування внутрішньо переміщених осіб та електронні можливості вебпорталу електронних послуг .

Обговорювали питання надання допомоги та необхідної підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема й дітей ВПО з числа цих категорій, надання їм соціальної, психологічної та юридичної допомог. Наголошувалося на важливості підготовки патронатних вихователів.

Мовилося й про роботу соціальних працівників у територіальних громадах, проведення семінарів  щодо підготовки фахівців із соціальної роботи для територіальних громад. 

Важливо, що продовжується робота із міжнародними донорами. Задля отримання необхідної  гуманітарної допомоги  для внутрішньо переміщених людей узгоджуються  плани роботи із міжнародними благодійними фондами, місцевою владою задля того, щоби надавати важливу  допомогу потребуючим та залучати для цього додаткові фінансові ресурси.

Завершуючи нараду, Людмила Сірко надала відповідні доручення керівникам  профільних структурних підрозділів ОДА, а також територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади на поточний тиждень щодо  вирішення  проблемних питань, які обговорювалися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора