Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася із представниками міжнародної медичної та гуманітарної некомерційної організації «Лікарі без кордонів»

Дата: 09.02.2023 15:09
Кількість переглядів: 121

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася  із представниками міжнародної медичної та гуманітарної некомерційної організації «Лікарі без кордонів». Зустріч відбулася за участю фахівців департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА.

Фото без опису

Людмила Сірко розповіла про роботу, яка проводиться на Івано-Франківщині щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним людям, котрі постраждали внаслідок війни.  Висловила подяку міжнародній благодійні організації «Лікарі без кордонів»  за попередньо надану гуманітарну, соціальну, психологічну  допомогу для переселенців, які  проживають на Прикарпатті.

«Від початку бойових дій Івано-Франківська область стала прихистком близько для 150 тисяч внутрішньо переміщених людей.  У 87 шелтерах проживають 2500 переселенців. Активна  позиція наших благодійних партнерів  – це успішний приклад  небайдужості до переселенців.  Співпрацюючи із міжнародними донорами, обласна військова адміністрація організовує надання їм найнеобхіднішої допомоги. Наша сьогоднішня зустріч допоможе сформувати подальші кроки нашої плідної співпраці задля вирішення проблемних питань біженців, які проживають на Прикарпатті, організації надання їм найнеобхіднішої соціальної медичної та соціально-психологічної допомоги», - наголосила  Людмила Сірко. 

Фото без опису

Зі свого боку координатор проєкту міжнародної медичної та гуманітарної некомерційної організації «Лікарі без кордонів» Ян Дус розповів про роботу цієї організації в нашій області та реалізацію гуманітарних програм в інших областях України.

Представники організації поспілкувалися з фахівцями департаменту охорони здоров’я ОДА про надання допомоги ВПО з числа важкохворих, надання паліативної допомоги, створення реабілітаційних центрів, соціально-гуманітарну  підтримку роботи дев’яти територіальних центрів в області,  підтримку медичних закладів області, де лікуються паліативні хворі та військовослужбовці, а також про потреби у необхідному медичному обладнанні,  засобах гігієни, продуктах харчування та спеціальних медичних препаратах.  

Йшлося й про соціальні заклади, де проживають діти переселенців, курси реабілітаційної, паліативної, терапевтичної медицини, тренінгові заняття для соціальних працівників і психологів, які цьогоріч відбуватимуться на Івано-Франківщині, та додаткову підтримку міжнародних партнерів щодо їх проведення.

Під час зустрічі наголошувалося на важливості злагодженої співпраці обласної військової адміністрації, міжнародної організації «Лікарі без кордонів» та територіальних громад щодо інформування про потреби переселенців та  реалізації спільних проєктів щодо їх вирішення. Міжнародні партнери  висловили готовність продовжувати співпрацю  з Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги ВПО та прикарпатцям у цей нелегкий для України час. Завдяки цьому візиту будуть вивчатися потреби, надаватиметься найнеобхідніша допомога  та підтримка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора