Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі відбулися збори воїнів-афганців

Дата: 15.02.2023 15:42
Кількість переглядів: 102

Фото без опису
Сьогодні, 15 лютого, відзначаємо 34-ту річницю виведення військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Фото без описуУ малому залі Косівської районної державної адміністрації  відбулися збори Косівської районної організації УСВА. Щороку цього дня воїни-афганці збираються, щоб вшанувати пам’ять полеглих в афганській війні, віддати данину пам’яті тим, кого вже немає у їхніх рядах.

Фото без описуЗахід розпочали з виконання Гімну України. Засідання зборів відкрив та вів голова РО УСВА Дмитро Урбанович. Хвилиною мовчання вшанували загиблих і померлих в афганській війні та загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації. 

Фото без описуПеред присутніми у залі виступили голова районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма,  ветеран Афганської війни Мирослав Морозюк, заступник начальника Косівського районного ТЦК та СП Мирослав Гуцуляк.

Афганська війна забрала життя трьох Героїв із Косівського району 27 воїнів, мешканців Косівщини, вже померли у мирний час.

Фото без описуЦього дня у пам’ять за загиблими побратимами воїни-інтернаціоналісти відвідають могили тих, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок в Афганістані.

«Нині у складні для країни часи, воїни-афганці проявляють героїзм і мужність, а їх бойовий досвід і тепер є запорукою багатьох перемог  у боротьбі з російським агресором за незалежність і територіальну цілісність України. Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра», – звернулася до присутніх очільниця району та додала, що воїни-інтернаціоналісти є гарним прикладом для молодого покоління. 

Фото без описуНизький уклін батькам та матерям, які виховали справжніх Героїв! Честь і слава воїнам-афганцям, учасникам та ветеранам інших війн, локальних конфліктів та миротворчих місій!

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора