Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено нараду з представниками органів місцевого самоврядування, фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств району

Дата: 17.02.2023 14:03
Кількість переглядів: 202

Фото без опису
16 лютого,  заступник голови райдержадміністрації  Василь Жмендак спільно з т в.о. начальника Косівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Вікторією Фейчук провели нараду з представниками органів місцевого самоврядування, фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств району. 

Фото без описуВ ході наради головний спеціаліст Косівського відділу Коломийського районного управління ГУ Держпродспоживслужби   Володимир Волковецький, начальник Косівського відділу  Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Юрій Кристиняк та провідний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Дмитро Заячук інформували щодо недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів в період вегетації сільськогосподарських культур у 2023 році та дотримання законодавства землекористувачами в частині використання пестицидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослин.

Фото без описуТакож, в.о начальника відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму райдержадміністрації Оксана Мироняк довела до присутніх роз’яснення щодо нового Порядку бронювання військовозобов’язаних на підприємствах, установах та організаціях агропромислового комплексу, інформувала про підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції на 2023 рік.  Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує про початок програми грантової підтримки, що стала можливою завдяки фінансуванню Європейського Союзу та спрямована на надання інвестиційної грантової допомоги мікро та малим сільськогосподарським виробникам. Прийом заявок відбувається через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 10 березня 2023 року. До участі у програмі запрошуються сільськогосподарські виробники з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей. Для Івано-Франківської області грантовою допомогою можуть скористатися виробники гуцульської овечої бринзи та гуцульської коров'ячої бринзи.

Фото без описуЗаступник голови райдержадміністрації  Василь Жмендак наголосив, що у 2023 році знову діятиме програма дотацій від ЄС для малих фермерів та особистих селянських господарств, які утримують від  3 до  100 корів або мають в обробітку від 1 до 120 га.  Ця програма як і в минулому році працюватиме через платформу Державного аграрного реєстру. Торік Світовий банк на неї виділив 50 млн євро, цього року суму збільшено до 80 млн доларів.

Про початок Програми буде  повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора