Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2023 13:08
Кількість переглядів: 186

Фото без опису
20 лютого, на майдані Незалежності в місті Косів  відбулися  заходи приурочені вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увіковічення пам’яті Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали своє життя на вівтар свободи та європейського майбутнього України.

Фото без описуУ заході взяли участь керівництво районної військової адміністрації, представники територіальних громад району, депутат обласної ради, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, Косівської міської ради, представники підприємств, установ, організацій, громадськість, студентство  та молодь району.
Відзначення розпочалося під виконання  пісні «Пливе кача по Тисині», оскільки вона стала широко відомою в Україні в 2014 році під час подій Революції Гідності. Її вважають неофіційним гімном-реквіємом за невинно убієнними активістами Євромайдану, які увійшли в історію під назвою «Небесна сотня».Фото без описуПоминальну панахиду за спокій душ за невинно убієнних синів і доньок українського народу відправили декан Косівський УГКЦ Роман Іванюлик, митрофорний протоієрей Ростислав Близнюк та митрофорний протоієрей  Василь Струк .

Фото без опису«Ми низько схиляємо голови перед самопожертвою мужніх Героїв Небесної Сотні. Небесна Сотня – це як символ патріотизму і величної любові до рідної землі. Сотні і тисячі найкращих синів і доньок України продовжують справу Небесної Сотні, ставши на захист цілісності держави, віддаючи життя за її незалежність у війні з окупантом» - звернулася до присутніх голова райдержадміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

Фото без описуТематичний концерт-реквієм організовано Будинком культури та дозвілля Косівської міської ради. У програмі заходу прозвучала низка зворушливих пісень у виконанні талановитих виконавців та музичних колективів Косівщини. Завершився віче-реквієм спільним виконанням  гімну України «Ще не вмерла Україна».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора