Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Днями у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини відбулося відкриття виставки кушніра Михайла Вінтонюка

Дата: 24.02.2023 11:44
Кількість переглядів: 136

Фото без опису
22 лютого голова районної державної адміністрації - начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма взяла участь у виставці кушніра  Михайла Вінтонюка у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Фото без описуМайстер з с. Корнич на Коломийщині не тільки сам виготовляє традиційний одяг з овчини, а й реставрує старовинні киптарі та кожухи. На виставці експонуються світлини з моделями у народному одязі, поруч - зроблені власноруч та реставровані кушнірські вироби пана Михайла, їх доповнює давній гуцульський одяг зі збірки Музею.

Фото без описуПрезентація розпочалася з чуттєвого та вишуканого виконання пісні Іванкою Червінською, фіналісткою шоу "Голос країни". Далі під награвання цимбал чарівні моделі продемонстрували народні строї з реставрованими паном Михайлом киптарями з Покуття, Буковини та Гуцульщини.

Фото без описуМихайло Вінтонюк поділився своєю особистою історією про шлях до ремесла, перші замовлення та особливості зникаючого народного промислу. Велику увагу пан Михайло приділяє дослідженню місцевих одягових традицій.
«Наш край багатий на талановитих митців, які внесли свою лепту у скарбницю національного та світового мистецтва. Мені надзвичайно приємно сьогодні брати участь у даній виставці. Ми вдячні майстру за вагомий внесок у розвиток нашого краю.  Дякую організаторам, а Вам бажаю миру, процвітання та творчої наснаги, - зазначила  Наталія Кучма.

Фото без описуСеред гостей презентації були представники місцевого самоврядування, викладачі та студенти Косівського інституту ПДМ, косівські майстри-кушніри та шанувальники народного мистецтва.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора