Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінфін: за результатами кампанії «податкової амністії» громадяни задекларували активів на 8,8 млрд грн

Дата: 02.03.2023 11:01
Кількість переглядів: 303

Фото без опису
Повномасштабне вторгнення рф внесло свої корективи в процес добровільного декларування. Верховна Рада України в серпні 2022 року  підтримала зміни до Податкового кодексу України, якими, в тому числі продовжено процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.

За даними ДПС  станом на 1 березня 2023 року з початку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб задекларовано 8,8 млрд гривень.

Сума задекларованого до сплати збору склала 547,5  млн гривень.

Станом на 01 березня 2023 з початку дії податкової амністії до державного бюджету надійшло 325,9 млн грн одноразового збору, з яких 235  млн – в умовах воєнного стану. Всі кошти, що надійшли в цей період дозволили частково профінансувати обороноздатність країни та пріоритетні соціальні видатки.

Нагадаємо, що запровадження одноразового добровільного декларування передбачалось Законом №1539.

Цей Закон не про бюджетні надходження. Цей Закон більше про створення цивілізованих умов в оподаткуванні доходів громадян.

Довідково

За ініціативи Президента з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія по добровільному декларуванню. Яка мала б тривати один рік, але з урахуванням воєнного стану її було продовжено ще на півроку.

Запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами їх активів та сплати одноразового збору до бюджету передбачалось Законом №1539. Закон створив стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та їх залучення в економіку України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора