Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: Для нас якісне надання соціальних послуг особам з інвалідністю – пріоритетне завдання у роботі

Дата: 02.03.2023 15:46
Кількість переглядів: 125

Фото без опису
Про це під час онлайн-наради щодо питань, пов’язаних з дотриманням прав осіб з інвалідністю та їх соціальним захистом зазначила заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко.

«Як тилова область, ми щоденно працюємо над тим, щоб соціальне забезпечення та соцзахист в області перебували на належному рівні. Розроблено регіональну програму розвитку, де особливу увагу приділено реконструкції шелтерів для осіб з інвалідністю. Для нас якісне надання соціальних послуг особам з інвалідністю – пріоритетне завдання у роботі. Тому плануємо реалізувати три напрямки із реабілітації. Йдеться про створення реабілітаційного центру для «Дітей війни», реабілітаційного центру для військових та центру спінальної  травми», - зазначила Людмила Сірко.

Ініціатор заходу Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова надала слово учасникам онлайн-зустрічі, котрі безпосередньо користуються соціальними послугами. Особи, котрі стали інвалідами внаслідок трудового каліцтва, висловили свої зауваження та надали пропозиції щодо покращення надання їм послуг. Своєю чергою перший заступник міністра соціальної політики України Дарина Марчак відповіла на питання присутніх та надала пояснення щодо соціальних виплат у 2023 році.

За підсумками наради було прийнято рішення щодо подальшої конструктивної співпраці на благо людей, котрі користуються соціальними послугами.

Додамо, що участь у заході взяв і представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській обласній адміністрації Микола Макар, представники департаментів соціальної політики та охорони здоров’я обласної військової адміністрації.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора