Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь  Богдана Книшука

Дата: 03.03.2023 18:54
Кількість переглядів: 279

Фото без опису
Сьогодні, 3 березня, в Космацькому ліцеї імені Омеляна Ковча Космацької сільської ради відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь  Богдана Васильовича Книшука — випускника цієї школи, який  загинув 3 березня 2022  року в м. Буча, захищаючи  територіальну цілісність України.

Фото без описуРозпочався поминальний захід із заупокійної Служби Божої, яка відбулася на могилі загиблих Героїв. Опісля богослужіння голова районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма та всі присутні поклали квіти та запалили свічки на могилі Героя.

Фото без описуНаталія Кучма, висловлюючи щирі співчуття сім’ї  загиблого воїна, зазначила, що наразі найголовніше наше завдання –  зберегти пам’ять про подвиги наших земляків. «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. Богдан поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення його пам’яті» - зазначила очільниця району.

Фото без описуСкорботною ходою учні та жителі громади вирушили до школи, де навчався Богдан Книшук на урочисту церемонію відкриття меморіальної дошки.

Фото без описуНа церемонії були присутні дружина та діти, мати, рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, жителі села, голова районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма, сільський голова Дмитро Мохначук, директор ліцею Василь Линдюк. 

Фото без описуПраво відкрити меморіальну дошку було надано дружині та матері Героя. Всечесні отці освятили меморіальну дошку та помолилися за упокій душі загиблого Героя. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

Фото без описуБагато слів хороших та сумних  було сказано під час години пам’яті дружиною та матір’ю Героя. Також до присутніх звернувся директор школи Василь Линдюк, який був однокласником Богдана Книшука.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора