Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

209-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка присвячується…

Дата: 09.03.2023 19:24
Кількість переглядів: 195

Фото без опису
«Нам треба голосу Твого, Тарасе» - під такою назвою 9 березня 2023 року у Косові відбувся літературно-мистецький захід до 209-ої річниці від дня народження славетного сина України Тараса Шевченка.

Фото без описуУ залі Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради було велелюдно. Послухати слово Великого Кобзаря зібралося чимало дітей, молоді, містян та гостей нашого краю. Участь у заході також взяли керівник апарату Косівської районної військової адміністрації Ірина Іванишин та заступник голови Косівської міської ради Володимир Петричук.

Фото без описуТвори українського Генія по особливому звучать сьогодні, у важкий для України час її протистояння російському загарбнику. Сьогодні голос Шевченка потужний як ніколи. У дні цієї страшної кровопролитної війни Пророк як ніколи актуальний. Він поруч, він рядом, у рядках його віршів кожний українець знаходить силу, віру та наснагу.

Фото без описуПрисутні у залі глядачі тамували подих від талановитого виконання творів Шевченка, насолоджувалися мелодійною українською піснею, захоплювалися віртуозною грою скрипалів та бандуристів, граційністю танцюристів, даруючи виконавцям гучні оплески в знак подяки за чудово організовану мистецьку програму до дня народження великого поета, письменника, художника Тараса Шевченка, Людини, яка хотіла бачити Україну сильною та незалежною державою.

Фото без опису

Наша дума, наша пісня не вмре, не загине,

Ось де, люде, наша слава, Слава України»

Такими словами завершили захід. Зал аплодував стоячи, голосно вигукуючи «Слава Україні! Героям Слава!».

Фото без опису

У літературно-мистецькому заході, організованому Будинком культури та дозвілля Косівської міської ради,  взяли участь читці Роман Стеф’юк, Василь Павлюк, Ігор Маковійчук та Іван Пророчук; солісти Тетяна Бойчук, Марія Сумарук, Михайло Строїч, Дарія Багрій та інструментальне тріо Косівського будинку культури та дозвілля (керівник Роман Григорчак); ансамбль скрипалів Косівської школи мистецтв (керівник Майя Шатрук, концертмейстер Тетяна Іванишин); камерний ансамбль Косівської школи мистецтв (керівник Дмитро Обушак, концертмейстер Ельвіна Звіздарик); ансамбль бандуристів та танцювальний колектив Косівської школи мистецтв (керівники Світлана Лазован та Надія Меленчук відповідно); інструментальний квартет Косівської школи мистецтв (керівник Іван Воротняк), вокальне тріо у складі Вікторії Горбань, Світлани Бойчук, Ельвіни Звіздарик (концертмейстер Дзвенислава Біланюк); танцювальний колектив «Зелений талісман» Косівського центру дитячої творчості (керівник Максим Вацик), ведучі Софія Тарасюк та Богданна Михайлюк.

Фото без описуТакож цього дня у залі розгорнули книжкову викладку літератури «Шляхами Великого Кобзаря» (відповідальна Галина Кікоть), а у фойє Будинку культури організували виставку творчих робіт учнів образотворчого відділу Косівської школи мистецтв (керівник Уляна Палагіцька).

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора