Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові з освітянами говорили про рекрутингову кампанію «Гвардії наступу»

Дата: 24.03.2023 17:41
Кількість переглядів: 137

Фото без опису
«Гвардія наступу»: як, кого та для чого формують штурмові бригади? Сьогодні про це говорили у Косові на зустрічі із керівниками освітніх закладів територіальних громад району.

Перед присутніми виступили представники Косівської районної військової адміністрації, районного центру комплектування та соціальної підтримки і районного відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

Освітян детально поінформували про добровольчі батальйони «Гвардії наступу», які формуються для звільнення окупованих росією територій, хто і як може подати заяву на вступ, які етапи мають пройти кандидати та які критерії вступу до бригад.

Присутній на зустрічі офіцер з добору (м. Івано-Франківськ) Чернівецького прикордонного загону підполковник В’ячеслав Онофрей розповів освітянам про формування загону «Сталевий кордон».

Фото без описуСтруктура, система управління та навчання «Сталевого кордону» побудовані з урахуванням викликів, які стоять перед Україною. Основу заклали підрозділи Державної прикордонної служби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході нашої держави і які мужньо протистояли російським агресорам. В рядах підрозділу воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили Азовсталь, знаходилися на лінії оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках, захищали держрубіж з країною-агресором. Для виконання завдань мобільний прикордонний загін на озброєнні має протитанкові та артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки та розрахунки ПЗРК. Його завдання – посилити оборону та захист нашої держави, укріпити кордон України.

«Гвардія наступу» - це жодним чином не мобілізація. Це виключно добровільний набір. Кампанія спрямована на набір вмотивованих людей, які добровільно записуються до бригад. Людина, яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу», може подати відповідну анкету на сайті STORM.MVS.GOV.UA.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора