Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГО «Гуцулія»: благодійність та волонтерство

Дата: 31.03.2023 19:24
Кількість переглядів: 336

Фото без опису
Громадська організація «Туристична Асоціація Гуцулія» - це організація,  основним видом діяльності якої є розвиток туризму та мережі зелених садиб, нових туристичних продуктів у Карпатському регіоні, зокрема і на Косівщині.

ГО «Гуцулія» - організація із багаторічним досвідом. «Гуцулію» зареєстрували у далекому 2003 році, а вже у 2017 році організацію перереєстрували у відповідності до вимог чинного законодавства.

З початком повномасштабної війни ГО «Гуцулія» значно активізувала свою діяльність. Правління організації було одностайним у рішенні зосередитися на таких пріоритетних напрямках роботи, як допомога Збройним Силам України та військовим медикам, благодійна допомога цивільній медицині та внутрішньо переміщеним особам.

Фото без опису

«В силу зрозумілих причин інформацію про діяльність стосовно підтримки ЗСУ та військових медиків не розголошуємо. А от щодо роботи із внутрішньо переміщеними особами, то впродовж 2022-2023 років нам разом із волонтерами організації вдалося успішно реалізувати три проєкти», - ділиться голова ГО «Гуцулія» Ростислав Мартинюк.

Фото без опису

У розмові керівник «Гуцулії» розповідає, що два проєкти втілювалися у життя у тісній співпраці із Угорською Екуменічною службою допомоги та мали на меті забезпечити продуктами харчування осіб, які, тікаючи від активних бойових дій у своїх регіонах, знайшли тимчасовий прихисток у Косівській територіальній громаді.

Ще один проєкт стосувався україно-шведського підприємства «Vandra Rugs» з Каховки на Херсонщині, яке через війну знайшло своє нове місце локації у Косові.

Фото без опису

«Проєкт фінансувався за кошти ПРООН. У Центрі Карпатської культури, куди релокувалося ткацьке ательє, за ці гроші провели опалення та кондиціонування приміщення, провели зовнішні електромережі, а також вжили заходів із енергозбереження», - зазначає Ростислав Мартинюк.

Фото без опису

Слід додати, що «Гуцулія» також допомогла запустити у Косові виробництво тактичних сумок для силових станцій. Це стало можливим завдяки злагодженій співпраці організації  із ГО «Закарпатська спілка місцевого розвитку» та підприємцем Іриною Фаїк.

На досягнутому ГО «Гуцулія» під керівництвом Ростислава Мартинюка не зупиняється. Допомагає  організація і КНП «Косівська центральна районна лікарня». Спільно з керівництвом медичного закладу та окремими лікарями в асоціації налагодили співпрацю із закордонними благодійними організаціями.

Фото без описуПередусім це спілка Українців в Карлсруе (Німеччина), волонтерський медичний склад Української Скаутської Організації «Пласт» в Регенсбурзі та Мюнхені (Німеччина). Нещодавно розпочали співпрацювати із Червоним Хрестом в окрузі Дахау (Німеччина), зі спілкою Українців осередку Берн у Берні (Швейцарія), на початковій стадії - співпраця з греко-католицькою громадою м. Гамбург (Німеччина).

Як повідомляє очільник «Туристичної Асоціації Гуцулія», в організації мають певні домовленості про співпрацю у гуманітарній сфері з громадою міста Устя над Лабою (Чехія).

Фото без описуРостислав Мартинюк розповідає: «Станом на сьогодні вдалось організувати чотири успішні поїздки до згаданих партнерів. Кордон наші волонтери перетнули по системі «Шлях». Транспортним засобом Mercedes-Benz Sprinter, який ми отримали як партнерську допомогу від наших закарпатських друзів, завезли, задекларували, а згодом передали як благодійну допомогу до 4 тон вантажу».

 «Гуцулія» також співпрацює із україно-японською асоціацією культурного обміну. Організація розповсюдила до 19тис. штук термохімічних грілок, які надійшли з Японії. Запущено проєкт на 100тис. грілок для потреб цивільного населення України. Благодійна допомога надійде від всесвітньовідомої компанії «Hitachi LTD».

Фото без описуГеографія міжнародної співпраці ГО «Гуцулія» справді вражає. Організація провадить колосальну благодійну та волонтерську діяльність, наближаючи своїми добрими справами день нашої перемоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора