Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щоб перемогти ворога, наші військові потребують дієвої допомоги, - Світлана Онищук закликала громади підтримати прикарпатських бійців

Дата: 11.04.2023 15:26
Кількість переглядів: 122

Фото без опису
Сьогодні в Івано-Франківську задля обговорення важливих питань життєдіяльності області провели нараду з начальниками районних військових адміністрацій, головами територіальних громад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, керівниками закладів охорони здоров’я області. Участь у нараді під керівництвом голови облдержадміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук також взяли її заступники і голова обласної ради Олександр Сич.

Насамперед учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували загиблих у російсько-українській війні військовослужбовців та цивільних, після чого керівниця ОВА звернулася до керівників органів місцевого самоврядування з проханням допомогти нашим воїнам, які на передовій боронять державу.

«Ми постійно підтримуємо зв’язок із військовими - представниками Прикарпаття, щоб знати їхні першочергові потреби. На сьогодні бійцям вкрай потрібні позашляховики, прилади нічного бачення, тактичні речі, дрони. Ми об’єднуємося спільно з благодійниками і передаємо усе необхідне для фронту. Але потреби у цих життєво необхідних речах зростають», – сказала Світлана Онищук.

За словами керівниці області, уже незабаром за кошти, зібрані цьогоріч у березні на аукціоні на підтримку прикарпатських бійців, будуть закуплені прилади нічного бачення і дрони. Ці засоби відправлять на передову та, зокрема, у Бахмут. Окрім цього, підтримка Збройних сил України та сил територіальної оборони є можливою завдяки спрямуванню на потреби військових коштів з обласних програм.

Світлана Онищук нагадала, що наразі найскладніша ситуація залишається під Бахмутом. Вона закликала керівників громад області не залишатися осторонь, а спільно з бізнесом допомогти нашій армії необхідними технічними засобами.

Принагідно додамо, що під час наради були відзначені нагородами бійці 109 батальйону, які минулого року звільняли північні регіони нашої держави. Керівники області вручили медалі «За заслуги перед Прикарпаттям» молодшому сержанту Роману Виннику, солдату Андрію Міщанчуку, старшому сержанту Роману Парцею та старшому солдату Володимиру Резі і подякувати за неоціненний вклад в оборону і захист нашої країни.

Окрім того, обласною відзнакою – медаллю «Доблесть Прикарпаття» нагороджено волонтерів Галину Герасимів та Михайла Пустовіта. За багаторічну сумлінну працю в органах виконавчої влади, вагомий внесок у розвиток культури Прикарпаття та активну волонтерську діяльність цією ж відзнакою нагородили начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Володимира Федорака

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора