Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ СПРОСТИЛА РЕЄСТРАЦІЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ ДІТЕЙ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ …

Дата: 18.04.2023 09:06
Кількість переглядів: 141

Фото без опису
Діти та підлітки, які через війну покинули тимчасово окуповані території, при отриманні паспорта не мають зареєстрованого місця проживання. Відповідно, вони не можуть отримати довідку ВПО та державну або гуманітарну допомогу, а також пільги.

11 квітня 2023 року Верховна Рада України підтримала урядову законодавчу ініціативу, яка покликана захистити права дітей внутрішньо переміщених осіб та спростила реєстрацію місця проживання дітей - переселенців. За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Законом передбачається на період тимчасової окупації росією території України, а також на період віднесення громад до територій, на яких ведуться чи велися бойові дії, МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ ДИТИНИ вважатиметься зареєстроване або задеклароване МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ЇЇ БАТЬКІВ або інших законних представників, З ЯКИМИ проживає дитина.

Це зробить значно простішим доступ дітей ВПО до гарантованих державою соціальних, адміністративних та інших послуг, зокрема - пільг при вступі до закладів вищої або професійної освіти.

ДОВІДКОВО:

Через розпочату росією повномасштабну війну проти України мільйони українців змушені були покинути свої домівки і стали вимушеними переселенцями. Так, станом на березень 2023 року зареєстровано понад 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Серед ВПО жінки становлять 60%, 25% - діти, 25% пенсіонери й майже 200 тисяч - люди з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора