Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для потреб фронту та лікарень: як волонтерять у «Гуцулії»

Дата: 25.04.2023 11:07
Кількість переглядів: 140

Фото без опису
З чергової поїздки за гуманітарним вантажем з Німеччини повернулися волонтери громадської організації «Туристична Асоціація Гуцулія». Цього разу їздили до міста Регенсбург, у якому налагодили тісну співпрацю та підтримують дружні відносини із регенсбурзьким осередком Пласту.

Фото без опису

«З Борисом Франкевичем як одним із активістів відродження Пласту в Регенсбурзі знайомі давно. Саме завдяки йому та ряду місцевих мешканців у німецькому місті вдалося після 70-річної перерви відновити діяльність української скаутської організації. Борис працює лікарем-ортопедом, активно волонтерить, є пластуном. Як українцю за походженням йому болить тривала кровопролитна та виснажлива війна в Україні. Чоловік не стоїть осторонь та докладає зусиль для пришвидшення нашої перемоги. За сприяння Франкевича та волонтера з Регенсбурга Юлії Цапик на Україну ми привезли медичні меблі (приліжкові тумби) для неврологічного відділення КНП «Косівська центральна районна лікарня», - розповідає голова ГО «Гуцулія» Ростислав Мартинюк.

Фото без опису

Від німецького Червоного Хреста, що у м. Дахау, для потреб Косівської лікарні волонтери ГО «Гуцулія» привезли памперси, гігієнічні пеленки та підкладні простирадла.

6000 шприців фірми «B Braun», вкотре привезених із закордонної поїздки, вже передали медичним закладам області. Так, по 2000 шприців отримали у КНП «Верховинська багатопрофільна лікарня», обласному клінічному фтизіопульмонологічному центрі та КП «Центр надання соціальних послуг Яблунівської селищної ради».

Фото без опису

«Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання у Яблунові потребує особливої уваги,- додає Ростислав Мартинюк. – Тут проживають перестарілі хворі та нужденні люди, внутрішньо переміщені особи. Цьому соціальному закладу допомагатимемо цілеспрямовано. Ми визначили волонтера, який відповідатиме за цей напрям роботи, у відповідності до нагальних потреб центру шукатиме можливості адресної допомоги відділенню».

Фото без опису

Повертаючись назад до України, волонтери «Гуцулії» неабияк допомогли із перевезенням до Косова гуманітарного вантажу від Спілки українців в Карлсруе, Німеччина. Дві українки Ірина Матвієнко та Галина Кульська (Черленюк), до речі, косів’янка, а також чоловік Галини Леонід Кульський зуміли організувати благодійну допомогу для Косівської районної лікарні.

Фото без описуПостільну білизну та медичний одяг волонтери передали на потреби всього медичного закладу, а також конкретно офтальмологічному відділенню лікарні.

Фото без описуЯк повідомляють у «Гуцулії», перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону та доставка до її отримувачів здійснюють транспортним засобом Mercedes-Benz Sprinter, який для тимчасового користування отримали як партнерську допомогу від ГО «Закарпатська спілка місцевого розвитку», що у с. Нижнє Селище Хустського району.

Фото без описуСлід додати, що організація «Гуцулія» їздить за кордон здебільшого для потреб фронту, але свої волонтерські здобутки щодо підтримки українських військових не афішує.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора