Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Яблунові 70 людей стали донорами крові

Дата: 26.04.2023 11:17
Кількість переглядів: 125

Фото без опису
Розв’язана країною-агресором війна створила нові виклики: в Україні зросла потреба у постійному стратегічному запасі донорської крові та її компонентів. Крові потребують щодня як для порятунку українських воїнів, так і тих, хто став жертвою безжальних дій російських загарбників.

На Івано-Франківщині для заготівлі резерву крові організовують виїзди бригади спеціалістів Прикарпатського центру служби крові у населені пункти області.

Фото без описуТак, вчора, 25 квітня 2023 року, забір донорської крові та її компонентів провели у Яблунівській територіальній громаді. Охочих стати донорами прийшло понад 100 осіб. Забір крові здійснили у 70 людей.

Як повідомляють у місцевій селищній раді, найактивніше зголосилися допомогти у благородній справі освітяни. Кров також здавали працівники бюджетної сфери, жителі кожного населеного пункту громади, здебільшого молоді люди.

Фото без описуСлід додати, що упродовж 2022/2023 років під час виїзних днів бригади обласного центру служби крові на Косівщині донорами стали 415 осіб. Наразі кількість у 70 донорів за один день у Яблунові складає найвищий показник у районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора