Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

37-мі роковини Чорнобильської катастрофи: у Косові вшанували пам’ять жертв радіаційної аварії

Дата: 26.04.2023 17:20
Кількість переглядів: 218

Фото без опису
Сьогодні минає 37 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Внаслідок двох вибухів на енергоблоці АЕС хмара радіоактивного пилу, яка пройшла над європейською частиною радянського союзу, більшою частиною Європи, східною частиною США, принесла багато горя, віднявши здоров’я і життя безлічі людей.

Фото без описуДо річниці атомної катастрофи у Будинку культури та дозвілля Косівської міської ради вшанували героїчний вчинок ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та жертв страшної масштабної біди.

Панахиду за загиблими ліквідаторами та всіма, хто в найнебезпечніший час були в епіцентрі аварії, виконуючи свій громадянський обов’язок, звершили декан Косівський УГКЦ Роман Іванюлик та декан Косівський ПЦУ Петро Дяків.

Фото без описуПрисутні у залі переглянули документальний фільм щодо причин та наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.

Слово на заході мала голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

«Сьогодні відзначаємо День пам’яті Чорнобильської трагедії. Цей день нагадує нам про тих, хто віддав своє життя заради мільйонів чужих життів. Сьогодні, на жаль, у зв’язку із війною росії проти України можливе повторення цієї трагедії. Захопивши найбільшу атомну станцію Європи – Запорізьку АЕС, ворог погрожує світові новою ядерною катастрофою. Але ми маємо надію та тверду віру, що завдяки нашим Збройним Силам і підтримці світової спільноти нового Чорнобиля вдасться уникнути. Перемога буде за нами»,- такими словами Наталія Кучма завершила захід.

Фото без описуЗахід під назвою «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…» організував Будинок культури та дозвілля Косівської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора