Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З робочим візитом до Шепота

Дата: 27.04.2023 21:17
Кількість переглядів: 166

Фото без опису
Вчора, 26 квітня 2023 року, заступник голови Косівської районної державної адміністрації Василь Жмендак та директор Косівської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Віталій Кічеряк відвідали гірське віддалене село Шепіт, що у Косівській міській територіальній громаді. Саме тут нещодавно запрацювали два перспективні підприємства, які швидко розвиваються та впевнено завойовують своє місце на українському ринку.

Фото без описуОдним із таких підприємств є справа Світлани Олексюк, яка успішно започаткувала власний бізнес з виробництва м’ясних продуктів.

Фото без описуДієву допомогу підприємиця отримала від держави на реалізацію свого амбітного проєкту. Подавши відповідну заявку через портал державних послуг Дія, жінка взяла участь в урядовій програмі безповоротних грантів для створення та розвитку власного бізнесу «єРобота».

Фото без описуНа розвиток своєї справи Світлана Олексюк отримала грантові кошти, які спрямувала на придбання вартісного обладнання. Так, наприкінці минулого року у Шепоті запрацювало підприємство з виробництва м’ясних продуктів, на якому працевлаштували двох безробітних.

Фото без описуВже відома власниця крафтової сироварні «Будз Баран» Христина Закревська свій шлях у бізнесі також розпочала із написання бізнес-плану власної справи. Завдяки гранту від програми TalentA для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок молодій підприємиці вдалося запустити у селі процес перероблення молока та виробництва масла і сиру.

Фото без описуНаразі «Будз Баран» виготовляє понад 20 видів сирів, але плани у Христини Закревської розширювати лінію виробництва, успішно розвиваючи свій малий бізнес. До слова, у родинному бізнесі Закревських також працюють двоє найманих працівників.

Фото без описуУ свою чергу Василь Жмендак розповів підприємцям про нові грантові програми для розвитку сільського господарства, які запускаються в Україні, а Віталій Кічеряк ознайомив власниць власної справи з активними програмами підтримки діючих підприємців, послугами центру зайнятості.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора