Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми до Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 09:10
Кількість переглядів: 225

Фото без опису
Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, яке відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті усіх жертв Другої світової війни.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування усіх борців з нацизмом та жертв війни, а також нагадати, що війна розпочалася унаслідок домовленості між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині і комуністичним у СРСР.

Під час цієї війни обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український та інші народи, що жили у межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

У сьогоднішніх умовах повномасштабної збройної агресії росії проти України також чиняться жахливі воєнні злочини з боку російської армії та політично-військового керівництва російської федерації. Це спонукає нас і надалі дотримуватися європейського підходу в меморіалізації подій, Героїв і жертв Другої світової та сучасної російсько-української воєн.

Висловлюємо безмежну вдячність всім, хто тяжкою ратною працею наближав і наближає сьогодні довгоочікуваний день визволення, кував і кує перемогу у тилу. Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю у руках захищали і захищають у наш час свободу і незалежність нашої країни.

Бажаємо всім Захисникам Вітчизни міцного здоров’я, довгих років життя, щастя, добра, злагоди та мирного неба над головою.

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора