Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Якщо дитині з інвалідністю потрібні реабілітаційні послуги – що варто знати батькам?

Дата: 09.05.2023 10:51
Кількість переглядів: 129

Фото без опису
Перелік реабілітаційних установ не є вичерпним і формується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю за інформацією, поданою реабілітаційними установами. Такий перелік реабілітаційних установ оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/reabilitaciya-ditej/perelik-reabilitacijnih-ustanov.

Важливо: для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один з батьків або законний представник дитини разом із заявою подає (з пред’явленням оригіналів):

- свідоцтво про народження дитини або паспорт громадянина України, що посвідчує особу дитини;

- індивідуальну програму реабілітації, що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу;

- виписку з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України;

- документ, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);

- один з передбачених Податковим кодексом України документів із даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

Заяву з необхідними документами можна подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації, структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад або Центру надання соціальних послуг.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І або ІІ ступеня не може перевищувати – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн, дитині-сироті/дитині, позбавленій батьківського піклування – вона збільшується на 50% для кожного ступеня.

Відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей здійснюється місцевими органами в межах бюджетних коштів шляхом їх безготівкового перерахування реабілітаційним установам як оплати за надані послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів наданих послуг у розмірі, що не перевищує встановленої граничної вартості реабілітаційних послуг, а якщо вартість таких послуг є меншою від граничної, – у розмірі, що не перевищує фактичної вартості реабілітаційних послуг.

Довідково

Отримання реабілітаційних заходів дітьми з інвалідністю обумовлене Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 27.03.2019 № 309.

Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей реабілітаційним установам, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора