Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні День вишиванки: свято, яке єднає українців по всьому світу

Дата: 18.05.2023 09:10
Кількість переглядів: 276

Фото без опису
Щороку в третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Саме цього дня мільйони українців одягають наше національне вбрання і з гордо піднятою головою прямують на роботу, до університету чи до школи. 

Свято започаткували у 2006 році. Все розпочалося із ідеї студентки факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесі Воронюк.

Дівчина запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято набуло неабиякої популярності та стало Всеукраїнським, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Сьогодні це свято здебільшого про національний код нації, нації вільних та незалежних Українців, нездоланної нації, нації, яка обов’язково переможе ворога!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора