Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Турбота про родину Героя»: у Косові провели захід для дітей загиблих Захисників

Дата: 13.05.2023 18:48
Кількість переглядів: 127

Фото без опису
«Fashion від прабабусі» - саме під такою назвою сьогодні у Косівському музеї народного мистецтва і побуту Гуцульщини відбувся захід для дітей, батьки котрих загинули, захищаючи рідну землю у боротьбі із країною-агресором. Пізнавальну екскурсію у світ гуцульської моди провели у рамках обласного соціального проєкту «Турбота про родину Героя» та за підтримки голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми.

Фото без описуІнтерактивний захід розпочали благословенням о. Василя Павлюка, вітальними словами керівника району Наталії Кучми та директора музею Вікторії Яремин. Спільною молитвою вшанували пам’ять Героїв, які за незалежність та суверенітет України поклали на вівтар перемоги своє життя.

Фото без описуПоринути у світ самобутньої моди на Гуцульщині початку ХХ століття дітям допомогла науковий співробітник музею Звенислава Тимчук. Обравши з-посеред дітей помічників, музейниця цікаво розповідала та демонструвала вбрання, яке споконвіків носили гуцули.

Фото без описуДіти разом зі своїми матусями та бабусями з цікавістю спостерігали, як на їхніх очах двоє учасників заходу перевтілювалися у справжніх гуцулів, зодягнутих у традиційний одяг наших прадідів та прабабусь.

Фото без описуЕкскурсія у минуле сподобалася не тільки дітям. Дорослі також захоплено слухали розповіді про етнічні особливості чоловічого та жіночого строїв гуцулів.

Фото без описуПо завершенню програми дітей запросили оглянути музей, а Наталія Кучма кожній дитині презентувала солодощі та пам’ятні подарунки.

Довідково: соціальний проєкт «Турбота про родину Героя» започатковано за ініціативи голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук для підтримки родин полеглих Захисників та Захисниць. У рамках проєкту організовуватимуться дозвілля, відпочинок та оздоровлення сімей загиблих.

#Турбота_про_родину_Героя

Фото без опису
ФОТО Вікторії ЯРЕМИН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора