Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома жителів Косівського району!

Дата: 22.05.2023 14:09
Кількість переглядів: 82

З 22 травня 2023 року, почалося проведення весняної кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Сьогодні дана кампанія проводиться на території населених пунктів Косівської ТГ. 23 травня 2023 р такі ж заходи будуть проведені на територіях решти територіальних громад Косівського району. В кожній територіальній громаді створені робочі групи до складу яких входять представники Косівського відділу Держпродспоживслужби, державної ветеринарної медицини району, органів місцевого самоврядування ,національної поліції, лісового та мисливського господарств.

Дана кампанія буде проводитися шляхом  наземного розподілу принад, які містять безпечну вакцину, з розрахунку 25 доз на 1 кв.км. Дані принади з вакцинами будуть розкладатися попри лісові угіддя і лісові галявини. Приманка є безпечною для людей і тварин та не несе ніякої небезпеки, має вигляд невеликого брикету ( розміром із сірникову коробку) із запахом м’ясо-кісткового борошна, а в середині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Враховуючи високу чутливість вірусу сказу до лесиць,і особливості екології лисиць, жодні інші види тварин не відіграють істотної ролі в підтриманні хвороби нозоареалах.

Велике прохання до жителів громади, при виявленні приманки не переміщуйте їх з місць розкладання та не торкайтесь руками, так як дикі тварини можуть відчути ваш запах та не захочуть спожити приманку.

Кіцевою метою пероральної вакцинації диких м’ясоїдних проти сказу є досягнення у тварин рівня імунітету із захисним рівнемантирабічних антитіл і показників споживання приманок за біомаркером не менше 75-80%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора