Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Хімчині відкрили анотаційну дошку загиблому Воїну Василю Матійчуку

Дата: 23.05.2023 23:05
Кількість переглядів: 142

Фото без опису
Сьогодні у Хімчині, що у Рожнівській територіальній громаді, відкрили пам’ятний знак та анотаційну дошку відважному Сину України Василю Матійчуку.

Фото без описуВасиль Матійчук служив солдатом розвідувального взводу у 74 батальйоні 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Поліг смертю Героя у с. Малинівка Запорізької області, віддавши своє молоде життя за свободу рідної держави.

Фото без описуПам’ятний знак Василю Матійчуку встановили на Братській могилі воїнам ОУН-УПА, поруч із меморіальними дошками його полеглим фронтовим побратимам із Хімчина Ярославу Потяку та Володимиру Розвадовському.

Фото без описуВшанувати пам’ять Бійця зібралося чимало людей: родина, друзі, побратими, священнослужителі, односельці, представники влади, педагоги та учні місцевої школи. Був серед присутніх і хорунжий Української повстанської армії, активний учасник національно-визвольної боротьби українського народу Петро Підлетейчук.

Фото без описуНа могилах, де знайшли своє останнє місце спочинку Захисники України Василь Матійчук та Ярослав Потяк, люди об’єдналися у спільній молитві за Українських воїнів всіх часів та епох, які боролися та продовжують боротися за волю, незалежність та гідне майбутнє своєї землі.

Фото без описуАнотаційну дошку розвіднику Василю Матійчуку відкрили на фасаді Хімчинського ліцею «Інтелект», де військовослужбовець здобував знання. Право відкрити дошку надали матері загиблого Любові та сестрі Валентині.

Фото без описуСлід додати, що на фасаді ліцею увіковічнено ім’я ще одного його випускника, поліцейського Володимира Розвадовського, який минулого року загинув під час бойового чергування на Сумщині.

Фото без опису«Нашим святим обов’язком є пам’ятати та вшановувати кожного Бійця, їхній героїчний вчинок заради миру та кращого майбутнього для прийдешніх поколінь. Щирі співчуття родині полеглого. Вічна слава Героям України», - із такими словами до присутніх звернулась голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

Фото без описуЗахід завершили велопробігом до Дня Героїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора