Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині працювала обласна мобільна бригада щодо підтримки ВПО

Дата: 24.05.2023 19:42
Кількість переглядів: 89

Фото без опису
Сьогодні, 24 травня 2023 року, на Косівщині працювала мобільна бригада, яка вивчає потреби і проблемні питання внутрішньо переміщених людей. У складі бригади у районі працювали представники управління організаційної роботи апарату облдержадміністрації, департаментів соціальної політики та охорони здоров’я облдержадміністрації, Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, заступник голови Косівської райдержадміністрації Василь Жмендак, представники Косівської філії обласного центру зайнятості, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, психолог ГО «СТАН».

Фото без описуРоботу на Косівщині розпочали із зустрічі за «круглим» столом у голови Косівської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми. Наталія Кучма коротко розповіла присутнім про роботу, яка ведеться у районі із внутрішньо переміщеними особами, зокрема про прийняті органами місцевого самоврядування програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування.

Фото без описуЦього дня фахівці бригади відвідали чотири соціальні заклади для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, проінспектували умови та рівень надання соціально-медичних, юридичних та психологічних послуг.

Фото без описуНа зустрічах із людьми, які знайшли тимчасовий прихисток на Косівщині, фахівці обласної мобільної бригади розповідали про програми державної соціальної підтримки, гуманітарну допомогу від благодійних фондів, надання психологічної, юридичної допомоги, актуальні зміни у законодавстві, можливості звернень до центру вторинної правової допомоги, особливо для тих переселенців, у яких було пошкоджено чи знищено майно внаслідок війни тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора