Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук привітала представників УТОГу з 90-річчям від часу створення

Дата: 29.05.2023 14:25
Кількість переглядів: 58

Фото без опису
Голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук завітала до Івано-Франківської обласної організації Українського Товариства Глухих та привітала їх з 90-річчям від часу заснування.

Очільниця області подякувала керівництву організації за розвиток та активну громадську позицію.

«Рада, що сьогодні УТОГ попри всі труднощі, які є в державі, продовжує суттєво допомагати людям із вадами слуху. Саме завдяки такій організації люди всебічно інтегровані у суспільство. Та кількість проектів, які ви ведете, а особливо їхні результати, заслуговують на повагу та надихають», - наголосила посадовиця.

Також Світлана Онищук висловила слова вдячності за допомогу у пошитті військового одягу.

Так, з перших днів коронавірусної інфекції обласна організація долучилася до пошиття захисних масок і медичних халатів для працівників сфери охорони здоров’я області. А з початком повномасштабного вторгнення росії активно почала шити військову форму та амуніцію для наших бійців.

Сьогодні УТОГ і надалі продовжує підтримувати наших Захисників і Захисниць. За це їм щира подяка і шана.

Щоб організація продовжувала розвиватися, допомагала людям з вадами слуху, керівниця області передала їм два ноутбуки.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 90-річчя створення Українського товариства глухих вручила почесні грамоти представникам обласної організації.

Варто зазначити, що до складу УТОГ входять 22 обласні, а також 63 територіальні організації УТОГ, що загалом обліковують 38641 особу з порушеннями слуху, з яких 34838 особи віком від 14 років є членами УТОГ. Для професійного навчання та працевлаштування осіб з порушеннями слуху в системі УТОГ діють 31 виробничі підприємства. Для соціального та культурного обслуговування глухих в Товаристві функціонують 22 обласні та 7 районних закладів культури, столичний Культурний центр УТОГ. Для підготовки перекладачів жестової мови та підвищення кваліфікації працівників системи УТОГ діє Навчально-відновлювальний центр УТОГ, а для інформаційного забезпечення осіб з порушеннями слуху Товариства з 1967 року видається щомісячна газета «Наше життя».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора