Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кожен громадянин має право на бездимне оточення

Дата: 29.05.2023 16:24
Кількість переглядів: 71

Фото без опису
Тютюновий дим містить близько 4000 хімічних речовин, з яких більше 50 відносять до шкідливих та належать до канцерогенів. Вдихання тютюнового диму призводить до виникнення   серцево-судинних та респіраторних захворювань. У сукупності це може призвести до передчасної смерті дорослих людей.

Вдихання вторинного тютюнового диму може відбуватись усюди, де є курці. За оцінками Всесвітньої організації здоров'я, 200 тисяч осіб щорічно вмирає в результаті впливу на них тютюнового диму на роботі. Близько 700 мільйонів дітей вдихає повітря, яке забруднене тютюновим димом.

Бути пасивним курцем майже одне й те ж саме, що відвідати радіоактивну зону. Однак обійти курця десятою дорогою не завжди виходить. Адже українці, які курять, часто не виконують вимоги щодо заборони паління в громадських місцях, наражаючи на небезпеку себе й інших.

У разі порушення вашого права на бездимне оточення, отримати правову допомогу можна, звернувшись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області тел.(0342)528371, ifyzps@vetif.gov.ua, або Національної поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора