Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 червня - Всесвітній День донора крові

Дата: 14.06.2023 10:00
Кількість переглядів: 136

Фото без опису
Забезпечити достатню кількість безпечної крові можна тільки за рахунок її регулярної, безоплатної здачі добровільними донорами. Саме тому, щоб висловити вдячність донорам і закликати людей більш активно здавати кров, у 2005 році Всесвітня асамблея охорони здоров'я заснувала спеціальний день: Всесвітній день донора крові, який щорічно відзначається 14 червня.

Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. В Україні питання донорства стоїть надзвичайно гостро, адже знайти кров рідкісної групи було й є досить проблематично, особливо в умовах воєнного стану, коли попит значно перевищує пропозицію. 

Власне, саме слово «донор» походить від латинського dono – дарую. Донором може стати практично будь-яка здорова людина у віці від 18 до 60 років, якщо вона не має протипоказань. Кожний донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів.

Щоб здати кров, потрібно підготуватися і впевнитися, що Ви можете бути донором:

 

Фото без опису

Фото без опису

 

З переліком центрів крові, де можна здати кров можна ознайомитись на donor.ua.

Варто пам’ятати, що кров потрібна завжди, особливо в період війни. Працюючи на випередження, найкраще що Ви можете зробити - це здати кров у тилу, аби більше бійців-захисників повернулися з фронту живими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора