Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ СПІВПРАЦЮВАТИМЕ ІЗ «ЛЬВІВСЬКИМ IT КЛАСТЕРОМ»

Дата: 13.06.2023 10:16
Кількість переглядів: 79

Фото без опису
12 червня 2023 року, у Міністерстві освіти і науки України міністр Оксен Лісовий та Степан Веселовський, CEO «Львівського IT Кластера», підписали Меморандум про співпрацю у таких напрямах:

  • розроблення нових навчальних програм у сфері ІТ (і оновлення наявних);
  • можливості для студентів із проходження практики у провідних ІТ-компаніях;
  • запуск Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей у Львові.

Створення «Львівським IT Кластером» за підтримки Міністерства Дослідного центру для студентів інженерних спеціальностей надасть унікальну можливість студентам та науковцям не тільки здобувати додаткові знання, але й працювати над власними проєктами та стартапами. Для цього будуть облаштовані сучасні лабораторії для міжсекторальних досліджень та простори для лекцій і майстер-класів.

«Інновації та технології – саме те, чого потребує освіта сьогодні. Світ дуже динамічно розвивається, і завдання системи освіти – швидко знаходити ефективні відповіді на виклики сьогодення. Для цього маємо об’єднувати зусилля з усіма потужними стейкхолдерами. Співпраця з «Львівським IT Кластером» — крута можливість впроваджувати інновації в українській освіті вже зараз», – зазначив, під час зустрічі Оксен Лісовий міністр освіти і науки.

«Переконаний, що підписання Меморандуму між Кластером та МОН – це важливий крок для трансформації тех-освіти в Україні. Кластер, як найбільше об'єднання технологічних компаній в Україні, має багаторічний досвід інноваційного розвитку освіти і зможе запропонувати рішення, перевірені на практиці. Ми вдячні Міністерству за підтримку створення Дослідного центру. Віримо, що він стане важливим простором для співпраці, обміну знаннями та створенням синергії між освітою, наукою та підприємництвом. А також гарним прикладом для наслідування і створення подібних центрів у інших містах», – зауважив Степан Веселовський, СЕО «Львівського ІТ Кластера».

Довідково

«Львівський IT Кластер» понад 7 років спільно із IT-компаніями у межах проєкту «IT Expert» модернізує бакалаврські програми. Понад 4500 студентів вже навчаються на 19 оновлених освітніх програмах у 4 університетах Львова.

Також «Львівський IT Кластер» долучився до реалізації спільного проєкту МОН та Мінцифри «Оновлена інформатика – IT-студії» який передбачає оновлення шкільного курсу «Інформатика». Кластер залучає фахівців із компаній спільноти до перегляду та експертного оцінювання навчальних матеріалів.

У червні 2022 року ІТ-кластер спільно з Міністерством цифрової трансформації ініціювали освітній проєкт IT Generation. Завдяки реалізації проєкту 2200 українців отримали змогу безкоштовно навчатися та здобувати актуальну професію у сфері IT.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора