Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Снідавці увіковічили пам’ять загиблого Василя Гондурака

Дата: 18.06.2023 21:06
Кількість переглядів: 117

Фото без опису
Сьогодні, 18 червня 2023 року, пам’ять Захисника України Василя Гондурака увіковічили у Снідавці на Косівщині. На фасаді місцевої гімназії, де навчався загиблий, відкрили меморіальну дошку як символ незламності та нагадування про високу ціну свободи і миру на рідній землі.

Фото без описуБог дарував Василю надто коротке, але сповнене змістом життя. Як щирому патріотові, нашому земляку боліла доля України. Суверенітет та незалежність нашої держави зі зброєю в руках Василь Гондурак захищав ще з початком Антитерористичної операції на Сході. На захист країни став і тоді, коли кровавий агресор розв’язав в Україні війну, прагнучи нав’язати вільному українському народові свої цінності, мову, історію шляхом так званого «порятунку».

Фото без описуМужнім та відважним воїном був Василь Гондурак на полі бою. Пліч-о-пліч зі своїми побратимами давав гідну відсіч окупантам, звільняючи українську землю від ворожої навали. Та поранення, які молодий воїн отримав 19 червня минулого року поблизу населеного пункту Врубівка Луганської області, на жаль, були несумісними із життям…

Фото без описуВшанувати пам’ять бійця, відданого сина України прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади та духовенства, побратими, військові, односельчани.

Фото без описуЗа загиблим воїном відслужили панахиду. Право відкрити дошку надали матері, дружині, двом маленьким синочкам, братові та сестрі Василя Гондурака.

Фото без опису«Століттями нас намагаються поневолити, викоренити нашу історичну пам’ять та знищити як націю. Але завдяки Збройним Силам України та таким мужнім хлопцям, яких ми сьогодні вшановуємо та згадуємо у своїх молитвах, ми житимемо, боротимемося та обов’язково переможемо», - звернулася до присутніх голова Косівської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма.

У журбі за полеглим Василем Гондураком плакали люди, плакало навіть небо…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора