Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

20 червня - Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2023 15:46
Кількість переглядів: 155

Фото без опису
Щороку, 20 червня, відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

У 2001 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про статус біженців 1951 року та Протоколу щодо статусу біженців 1967 року і привела національне законодавство у відповідність до цих міжнародних актів.

У цей день, перш за все, маємо згадати про тих, хто був змушений покинути свої домівки, родину, роботу, друзів, своє звичне та налагоджене життя, тих, хто був змушений тікати зі своєї батьківщини та шукати прихисток і захист в незнайомих, чужих країнах.

04 березня 2022 року Радою ЄС було прийнято рішення про застосування Директиви від 20 липня 2001 року № 2001/55/ЄC про мінімальні стандарти надання тимчасового захисту у разі масового напливу переміщених осіб та про заходи, що сприяють збалансованості зусиль між державами-членами щодо прийому таких осіб, відповідно до якої українці отримали змогу звернутися за міжнародним захистом у Європейському Союзі, отримати статус біженця чи додатковий захист. Водночас актуальним став ще один інструмент – «тимчасовий захист» в Європейському Союзі.

Завдяки такому рішенню українці змогли отримати прихисток та різносторонню допомогу, що стало сигналом цілому світу, що Україна та її громадяни не залишені напризволяще.

Віримо, що з такою підтримкою Україна обов’язково переможе і українці, які змушені були покинути свою рідну землю, обов’язково повернуться додому, у звільнену від окупанта країну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора