Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Розтоках встановили пам’ятну дошку Євгену Данищуку

Дата: 20.06.2023 18:34
Кількість переглядів: 147

Фото без опису
Сьогодні минає рік з того дня, коли трагічно обірвалося життя гідного сина України Євгена Данищука.

Фото без описуВійна застала жителя села Розтоки Кутської територіальної громади за кордоном. Страшна звістка про те, що країна-зло цинічно напала на рідний край, змусила Євгена прийняти для себе тверде та непохитне рішення: повертатися додому та ставати до лав Захисників України, щоб зі зброєю в руках давати відсіч російському окупанту.

Фото без опису37-річний воїн-доброволець ніс службу в рядах 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». На жаль, боротьба за незалежну та вільну Україну коштувала Євгену життя… Виконуючи бойове завдання, Євген Данищук загинув смертю Героя на Донеччині.

Фото без описуУ річницю з дня трагічної загибелі земляка у рідних відважному Воїну Розтоках зібралися родина, близькі, друзі, представники влади та духовенства, односельці, педагогічний колектив та учні ліцею, побратими, військові, одногрупники, всі, хто знав та пам’ятає Євгена як небайдужого патріота рідної землі, який своє недовге життя вірно служив людям та своєму селу.

Фото без описуВ пам’ять про загиблого Героя на фасаді Розтоківського ліцею встановили меморіальну дошку, що нагадуватиме дітям та молоді, якою ціною дається мирне життя у тилу та перемога України.

Фото без описуНа подвір’ї місцевого закладу освіти було велелюдно. Гучно звучав Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх воїнів, які полягли у війні за мирне майбутнє нашої держави. За загиблим відслужили поминальну панахиду.

Фото без описуСьогодні про Євгена Данищука ділилися світлими спогадами його класний керівник, однокласники, побратими, влада, люди, яких Євген зустрічав на своєму життєвому шляху, з якими доводилося працювати.

Фото без описуОсобливо зворушливо звучали авторські вірші у виконанні односельчан Євгена, які присвятили їх світлій пам’яті земляка в знак поваги та вдячності за щоденну невтомну працю колишнього Розтоківського сільського голови заради розбудови рідного села.

Фото без описуПобратими Євгена Данищука із 10-ої ОГШБр «Едельвейс» подарували Розтоківському ліцею прапор бригади на добру згадку про свого фронтового товариша.

Фото без описуНасамкінець заступник голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак та керівник апарату Кутської селищної ради Ярослав Бринський поклали квіти пам’яті та глибокої шани до місця останнього спочинку Героя.

Фото без описуБільше фото можна переглянути за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора