Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як навчити дитину безпечно користуватися інтернетом

Дата: 22.06.2023 16:41
Кількість переглядів: 162

Фото без опису
З початком онлайн-навчання діти стали більше часу проводити в мережі. Інтернет відкриває нові можливості для розвитку, якщо вміти користуватися ним правильно та безпечно. Важливо змалечку навчати дітей культури та правил поведінки в мережі.

Як це зробити?🤔

Міністерство освіти і науки України ділиться порадами для батьків, як навчити дитину безпечно користуватися інтернетом від ГО #stop_sexтинг.

💬Відкрито спілкуйтеся з дітьми про безпеку в інтернеті та кіберзагрози з раннього віку (навіть якщо вам некомфортно чи думаєте, що діти знають більше, ніж ви). Спільно в ігровій формі встановіть правила користування гаджетами.

🫂Якщо дитина ділиться з вами неприємною ситуацією в мережі, заспокойте її, уважно вислухайте та запевніть, що це не її провина, дайте відповіді на запитання та допоможіть повідомити про будь-яку неприйнятну поведінку чи вміст вебсайту або застосунку.

💻Обговоріть, яку інформацію можна публікувати в мережі, а яку – ні. Застережіть, що персональні дані, адреси, телефони дитини чи її близьких можуть використати кібершахраї.

📷Навчіть дитину проходити «тест білборда». Цей простий тест полягає в 1 питанні перед публікацією: чи хочу я, щоб моє фото було на великому білборді біля школи і його побачили друзі, рідні чи вчителі? Також розкажіть дитині, що фото родини та друзів можна публікувати лише з їхнього дозволу.

📲Поговоріть із дитиною про наслідки секстингу і сексуальні домагання в інтернеті. Розкажіть, як реагувати на отримання контенту відвертого вмісту або прохання незнайомців зустрітися особисто.

Поради зібрані ГО #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним центром недержавних організацій, за фінансової підтримки Українського гуманітарного фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора