Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові освятили Меморіал Героїв

Дата: 23.06.2023 13:01
Кількість переглядів: 189

Фото без опису
Дев'ять довгих років в Україні триває війна. Країна-агресор цинічно та безпрецендентно загрожує незалежності, суверенітету та територіальній цілісності нашої держави: захоплює українські землі, бомбардує та обстрілює ракетами мирні українські міста та села, вбиває українців у своєму неадекватному прагненні стерти країну з мапи світу та знищити генетичний код нації.

Фото без описуТа гучний план кремлівської верхівки взяти Київ за три дні провалився. На варту свободи України стали її мужні сини, демонструючи світові свою силу, згуртованість та відвагу.

Фото без описуНа жаль, воля України виборюється кров’ю. За роки війни – тисячі поранених та жертв серед цивільних. На полі бою гинуть найкращі представники гордої нації українців. Та Україна пам’ятає своїх Героїв.

Фото без описуПам’ять Захисників та Захисниць України, вихідців із Косівщини, увіковічили у Меморіалі Героїв, який облаштували у центрі Косова. Ініціатива встановлення Меморіалу пам’яті всім загиблим воїнам-землякам у районному центрі належить голові Косівської районної державної адміністрації – начальнику районної військової адміністрації Наталії Кучмі, пам’ятні дошки військовим виготовлені територіальними громадами району, де проживали чи похоронені загиблі.

Фото без описуСьогодні, 23 червня 2023 року, на майдані Незалежності у Косові освятили Меморіал пам’яті Героїв України. Тепер площа у центрі міста, яка першою зустрічає Героїв на Щиті, стала місцем вічної слави для шестидесяти шести Захисників та Захисниць України, які віддали своє життя у зоні АТО та за час повномасштабної кровопролитної війни за майбутнє нашої держави.

Фото без описуСьогодні на Майдані у присутності родин загиблих, влади, громади могутньо звучали слова «Ще не вмерла Україна, і слава, і воля», за упокій душ загиблих духовенство району відслужило поминальну панахиду. Декан Косівський ПЦУ Іван Близнюк освятив Меморіал, в якому навіки закарбовані імена незламних Воїнів України.

Фото без описуЦього дня слово мали керівник району Наталія Кучма, Косівський міський голова Юрій Плосконос, Космацький сільський голова Дмитро Мохначук, Яблунівський селищний голова Юрій Коваль.

Фото без опису«Наш святий обов’язок – пам’ятати, якою ціною нам дається незалежність. Щирі співчуття рідним Воїнів, які полягли смертю Героя за наш спокій та свободу», - звернулася Наталія Кучма до присутніх на велелюдній площі.

Фото без описуЗахід, який організували громади району, завершили тужливою піснею «Пливе кача…». Слова пісні, яка пробирає до мурах, звучала сьогодні по особливому як прощання з Героями, які загинули за нашу свободу, але які завжди житимуть у серцях вдячних за подвиг українців.

Пам’ять про загиблих Воїнів світла ніколи не згасне…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора